Als alternatief voor de traditionele bitterbal, ontwikkelde chefkok Jonathan Karpathios een vegetarische snack: de Bieterbal. De Bieterbal is een bitterbal op basis van biet. Een heerlijk alternatief voor vegetariërs, maar ook om gewoon eens wat anders te serveren.
Jonathan Karpathios heeft als missie om echt eten voor jong en oud toegankelijk te maken. Dit doet hij dan het liefst met eerlijke en lokale ingrediënten, zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen. Zo bedacht hij de Bieterbal als vegetarische snack. ‘Iedereen houdt toch wel van een bitterbal’ aldus de Chefkok van restaurant Vork en Mes.
De Bieterbal is niet zomaar een bitterbal. Deze bitterbal gemaakt van biet sleepte tijdens de Horecava van 2016 de Karel de Vos award binnen . De Karel de Vos award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest duurzame en gastvrije innovatie, die ook nog eens bijdraagt aan een betere wereld.
Ingrediënten
Bietensap* (water, zout, geblancheerde bieten*), verse Bieten* 70%, tarwebloem,
plantaardige oliën en vetten (palm-, raap– en kokosolie), oude kaas (melk), verse uien, verse
knoflook, verse lavas, sinaasappelschil, specerijen, zout, gist, * = van biologische oorsprong
Voedingswaarden per 100 gram product
Energie | 170 kcal / 714 kJ |
Vet totaal | 6,7 gram |
waarvan verzadigd vet | 3,6 gram |
Koolhydraten | 21,9 gram |
waarvan suikers | 1,2 gram |
Eiwit | 4,3 gram |
Zout | 0,98 gram |