De echtheid van deze kaas wordt gewaarborgd door het etiket met de tekst Syndicat du Véritable Bleu d’Auvergne. Het is een zachte, niet geperste blauwe koemelkse kaas in een platrond model.
Bleu d’Auvergne is afkomstig uit de omgeving van Clermont Ferrant. De weidegrond is vulkanisch en rijk aan fosfor en kalium. Dit geeft de melk een speciaal karakter. De blauwader is van de “Roqueforti” familie. De kaas heeft een wat plakkerig zuivel met gelijkmatig verdeelde aderen. De smaak is zilt-kruidig en blijft even “hangen”.
De Bleu d’Auvergne is familie van de Roquefort. De meeste Bleu d’Auvergnes zijn gepasteuriseerd maar gelukkig zijn er nog enkel Bleu d’Auvergnes Fermier au lait cru beschikbaar. De kazen wegen ongeveer 3 kg en hebben een affinage van 10 weken. De kruidige smaak van de schimmel is aangenaam en niet overheersend.
-
Soort kaas: Buitenlandse kaas Kaas segment: Blauwaderkaas Melksoort: Koe Rauwe melk: Nee -
Vetpercentage: 50+ Eetbare korst: Ja Zegel: AOC Vegetarisch: Nee Allergenen: melkeiwit en lactose