
De geschiedenis van de Bloody Mary
Heb je ooit gehoord van een drankje genaamd ‘Red Snapper’? Er bestaat een goede kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Toch heb je dit drankje waarschijnlijk weleens geproefd, namelijk als een ‘Bloody Mary’. De cocktail gemaakt van tomatensap en wodka verscheen voor het eerst op een menu in de King Cole Bar in New York City in 1934. Fernand Petiot, de maker ervan, begon in 1920 te werken aan de drankmix in Parijs. Hij noemde zijn creatie ‘Bloody Mary’.
Petiot verhuisde naar New York om in de King Cole Bar te werken. Daar heeft hij zijn Bloody Mary laten proeven aan zijn superieuren. Deze waren groot fan van zijn drankje, alleen dachten ze dat de naam als aanstootgevend kon worden gezien. Hierdoor werd de naam veranderd naar ‘Red Snapper’. Dit is nu nog steeds hét drankje van de King Cole Bar, hoewel de nieuwe naam buiten de bar weinig bekendheid kreeg. Tevens perfectioneerde hij het recept door Worcestersaus, Tabasco en andere kruiden toe te voegen.
- 1 januari ook nog eens Bloody Mary dag. De Bloody Mary heeft een aantal ingrediënten die je weer energie geven en die kater doen wegspoelen.
- Brunchfavoriet: De Bloody Mary is een standaardcocktail bij brunches en staat bekend om zijn vermeende helende werking tegen een kater.
Wodka, tomatensap, peper, zout, Tabasco, Worcestersaus, citroensap, selderijstengel (build).










Variaties
Er zijn tal van variaties op de Bloody Mary, afhankelijk van smaakvoorkeuren en regionale invloeden:
- Bloody Caesar: Met Clamato-sap (een mix van tomatensap en mosselsap), populair in Canada.
- Virgin Mary: Zonder alcohol.
- Michelada: Een Mexicaanse variant met bier in plaats van wodka.
- Bloody Maria: Gemaakt met tequila in plaats van wodka.
- Smoky Mary: Met gerookte specerijen of mezcal.