Boeket is een combinatie van geuren die de wijn krijgt na flesrijping, ook gekend als tertiaire aroma’s. Er zijn twee verschillende types van boeket. Er zijn de geoxideerde geuren die in bepaalde wijnen erg gewild zijn, wijnen die rijk zijn aan alcohol zoals de Vins Doux Naturels. Deze oxidatieve wijnen (door het verblijf in vaten die niet volledig tot bovenaan gevuld zijn of andere methodes) hebben zowel een amberkleur als geoxideerde aroma’s van appel, kweepeer, amandelen, noten en rancio. Dit is zo bij de Vins Doux Naturels van Rivesaltes en Banyuls. Het boeket van de flesrijping is weggelegd voor traditionele wijnen die een tijd in afgesloten flessen rijpten. Tijdens de flesrijping worden de primaire en secundaire aroma’s omgezet in het boeket, en dit zonder zuurstofinvloed.
Tot het boeket van de flesrijping behoren animale geuren (leder, wild en bont), vegetale geuren (bosgrond en paddenstoelen) en andere aroma’s. Omdat deze wijnen heel gevoelig zijn voor zuurstof kan het boeket heel snel veranderen of helemaal verdwijnen. Om die reden is het niet aangeraden om oude wijnen lange tijd op voorhand te decanteren. Eens deze wijnen open zijn verliezen ze snel hun boeket.