menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Dutch BBQ Team Banner
Home » Artikelen » Productinformatie » Glossarium vlees » BOEREN BRUEGEL VARKEN

BOEREN BRUEGEL VARKEN

Geplaatst op: 27 maart 2016

Een puur stukje varkensvlees met een uitzonderlijke vleeskwaliteit en smaakt zoals vroeger, gekoppeld aan een innovatief en duurzaam productieproces met respect voor dier en milieu dat is waar BOEREN-BRUEGEL voor staat. Zijn verfijnde smaak en kwaliteit dankt de BOEREN-BRUEGEL aan de combinatie van het ras en het dagelijks rantsoen dat de varkens voorgeschoteld krijgen. De BOEREN-BRUEGEL is een Duroc varken. Het ras is gerenommeerd voor de malsheid en sappigheid van zijn vlees dat met een authentieke voedselsamenstelling wordt grootgebracht. Als vetbron wordt er olijfolie aan de brijvoeding toegevoegd. Door te kiezen voor een plantaardige vetbron bevat het BOEREN-BRUEGEL varkensvlees minder verzadigde vetzuren wat een positieve invloed heeft op de gezondheid van de consument.

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden werd er eveneens voor gekozen om naast de maïs van eigen teelt, lokale nevenproducten aan het menu toe te voegen. De mestoverschotten worden rechtstreeks naar een nabijgelegen biogasinstallatie gepompt en verwerkt tot groene energie.BOEREN-BRUEGEL is zoveel meer dan een stukje varkensvlees. De pure smaak behoeft weinig krans en is geliefd bij de kenner en fijnproever. Bij BOEREN-BRUEGEL worden ambacht en innovatie op een duurzame manier gecombineerd met als enig doel om varkensvlees van pure topkwaliteit tot bij de consument te brengen.

Kwaliteit 

De keuze voor het Duroc ras kwam er niet toevallig. De Duroc staat niet alleen bekend voor de malsheid en sappigheid van zijn vlees, het heeft daarenboven ook een mooie gemarmerde structuur wat zorgt voor minimale dripverliezen en bijdraagt aan de smaakbeleving. Door te kiezen voor olijfolie, rijk aan mono-onverzadigde vetzuren, als enige vetbron in de brijvoeding vinden wij een gelijkaardige vetzuursamenstelling terug in het varkensvet. 

Voeding voor het Boeren Bruegel varken 

Van het BOEREN-BRUEGEL varken wilden wij het gezonde en sterke varken van vroeger maken dat met zijn snuit in de modder ploeterde en gevoederd werd met gekookte aardappelen en groetenafval. Dit werd opnieuw uitgevonden in de innovatieve context van een moderne varkenshouderij. De uitgekiende voeding zorgt voor de volle smaak van vroeger. Om onze ecologische voetafdruk zo klein als mogelijk te houden werd gekozen voor lokaal aangevoerde nevenstromen. Zo creëerden we in onze moderne voederkeuken een brijvoeding met een authentieke receptuur, samengesteld uit volgende bestanddelen:

Gestoomde aardappelmoes
Bij de verwerking van aardappelen tot aardappelproducten worden de schillen zeer fijn vermalen en gestoomd tot vloeibare aardappelmoes die de basis vormt van het varkensvoer.

Graanspoeling Filliers
Mout, tarwe en rogge zijn de belangrijkste ingrediënten voor het maken van ambachtelijke jenever. De ‘graanspoeling’ van het productieproces bevat voedzame eiwitrijke bestanddelen die in de brijvoeding vermengd worden.

Kaaswei
Kaaswei is niet zomaar een bijproduct van de kaasbereiding. Van alle eiwitten heeft de kaaswei de hoogste biologische waarde en bevat vitamines, melkeiwit, melksuiker en mineralen. Deze hebben een gunstige invloed hebben op de gezondheid van de varkens.

Maïs van eigen teelt ‘CCM’
Op het bedrijf wordt maïs geteeld dat wordt verwerkt tot Corn Cob Mix (CCM). De maïskorrels worden door een maalderij op het bedrijf fijngemalen. Dit levert een energierijk voer op uit eigen teelt.

Aanvullend voeder
Granenmengsels, vitamines en mineralen zorgen voor een evenwichtige voeding. Het gebruik van pure grondstoffen zorgt voor droog en kwalitatief hoogstaand vlees met een constante kwaliteit.

Heeft u opmerkingen, aanvullingen of verbeteringen? Klik hier!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact