Bereidingswijze van vlees in een daarvoor geschikte zak. Doe het vlees (met of zonder andere ingrediënten) in de braadzak en sluit die goed af.. Maak in de bovenkant van de zak vier gaatjes. De bereidingstijd is afhankelijk van de soort en de grootte van het vlees, vis of groente. Met een braadzak bereid je eenvoudig de lekkerste gerechten in de oven met behoud van de volle en pure smaak. Een braadzak is van stevig kunststof en is uitermate geschikt voor het braden van vlees, vis, gevogelte, groente en aardappelen in de oven of magnetron.
Alle sappen met hun geur en smaak blijven perfect behouden en olie of boter toevoegen is niet nodig. Ideaal voor het bereiden van een mager en licht gerecht zonder extra vet. Wat een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde en evenwichtige keuken.
- De bereidingstijd voor varkensvlees is 8 minuten per elke centimeter doorsnede.
- Voor rundvlees, rosé gebraden, geldt voor elke centimeter doorsnede ongeveer 6 minuten braadtijd. Laat het vlees als het uit de oven komt ca. 10 minuten rusten.Knip één van de punten weg en vang het vocht op (te gebruiken voor de jus of saus).
- En een braadzak vermindert de kooktijd.
- Dankzij het gebruik van de braadzak blijft je oven bovendien brandschoon en heb je niet te maken met aangekoekte schalen.
- De meeste braadzakken zijn hittebestendig tot 200°C.
Er zijn ook braadzakken voor op de BBQ. Zo houdt de BBQ schoon. u kunt door de unieke transparante bovenkant, het garen van uw voedsel goed kunt volgen. Het voorkomt dat voedsel door het rooster valt en u heeft geen aangebrand voedsel meer.
Frans Bon, chef-kok en maaltijdontwikkelaar van kruidenbedrijf Apollo/Solina, maakt piri piri piepkuiken met voorjaarsgroenten en krielaardappeltjes. Frans laat de oven al het werk doen, want de kip gaat met saus en garnituur en al in een braadzak.