
Barry is Back
Beste BBQ-vrienden,
Nog een paar weken en dan begint het nieuwe BBQ-seizoen voor ons team. Zoals u wellicht al hebt gelezen, heb ik met veel trots het stokje overgenomen van Frans Bon als captain van het Dutch BBQ Team. Het is een enorme eer om Frans op te volgen, maar tegelijkertijd een flinke klus om zijn erfgoed en expertise voort te zetten.
Dit jaar mogen we een nieuw teamlid verwelkomen: Stephan de Waard. Stephan is al vele jaren actief in de keuken en heeft een indrukwekkende BBQ-ervaring opgebouwd, wat hem een waardevolle aanvulling maakt voor ons team. Daarnaast mogen we Barry de Back weer verwelkomen als actief lid. Barry was jarenlang slapend lid, maar zal dit jaar weer volop deelnemen aan de wedstrijden. Hij is een BBQ-topper van het eerste uur en het is geweldig om hem terug te hebben in ons team.
Tegelijkertijd nemen we een klein afscheid van enkele teamleden, al blijft hun steun onmiskenbaar. Cor van Dusschoten en Roland Ooink hebben besloten hun actieve rol te beëindigen, maar blijven ons op de achtergrond helpen en fungeren als reserve pitmasters. Het bestuur van ons team bestaat uit Frans Bon en John van de Ven. Frans blijft ons culinair begeleiden en John zorgt voor de organisatie, zoals we van hem gewend zijn.
Ons wedstrijd programma voor het komende BBQ-seizoen ziet er veelbelovend uit. Onder voorbehoud is dit de planning:
Zondag 9 maart: De eerste One Fire wedstrijd van het seizoen, de The One Fire BBQ Skottsberg Season Opening, bij Buitenplaats Het Loo. In deze uitdagende wedstrijd mogen we slechts één BBQ gebruiken om een stoofpotje en drie verschillende smaken poffertjes te bereiden.
Zaterdag 24 mei: De WBQA Bistro-style op de BBQ bij Park en Bistro de Stadshoeve. Tijdens een bruisende voorjaarsmarkt bereiden we een amuse en een klassiek driegangen bistro-menu op de BBQ voor de jury.
Zondag 15 juni: Het Open WBQA Nederlands Culinair BBQ Kampioenschap op Landgoed De Salentein in Nijkerk. Hier gaan we onze titel verdedigen!
Zaterdag 13 september: Het eerste Noord Nederlands Culinair BBQ Kampioenschap, waarbij Dutch Cuisine centraal staat. Dit nieuwe evenement legt de focus op seizoensgebonden Hollandse producten, georganiseerd door Jan Berends van Bûtenshûs Kokkerelle en Albert Kooij, voorzitter van Dutch Cuisine en grondlegger van de nieuwe Nederlandse keuken.
Zaterdag 18 oktober: Het Europese en voor de vierde maal Nederlandse Kampioenschap Culinair Wild BBQ, dit keer in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Teams uit heel Europa zullen strijden op het hoogste culinaire BBQ-niveau. Dit evenement wordt georganiseerd door één van onze hoofdsponsors, www.gastropedia.nl.
Wij kijken uit naar een geweldig BBQ-jaar vol uitdagingen, nieuwe ervaringen en uiteraard heerlijk eten. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Met culinaire groet,
Arjan Buwalda
Captain Dutch BBQ Team