Het heeft de typische smaak van kaneel zout met een frisse smaak. Cardamom Leaves is een goede toevoeging in dranken. Fris als een infusion, of gecombineerd met gin. Daarnaast is het blad goed te gebruiken in sauzen of bouillons. Ook is het product uitstekend te gebruiken in combinatie met vis. Door het blad te verwarmen komt de smaak het beste tot zijn recht.
Oorsprong:
Cardamom Leaves is een van de oudste en duurste specerijen ter wereld, met een unieke smaak en geur. Zowel het blad als de zaden kunnen gebruikt worden. Deze specerij is familie van gember en komt oorspronkelijk voor in India, Pakistan en Nepal.
SPECIFICATIES
- Smaak: Umami, Zoet
- Culturen: Alpine, Aziatisch, Chinees, Creools, Frans, Indiaas, Indonesisch, Mexicaans, Thais
- Techniek: Blancheren, Blending / Mengen, Pureren, Kneuzen, Canning / Conserveren, Koude infusie, Confituur, Frituren, Drogen, Extraheren, Fermenteren, Invriezen, Gel, Grillen, Warme infusie, Weken, Marineren, Olie, Inmaken, Roken, Sous vide, Stomen, Siroop
- Kleuren: Groen
- Gerechten: Alcohol, Cocktail, Koffie, Schaaldieren, Dessert, Vis, Fruit, Functioneel, Wild, Infusion, Hoofdgerecht, Vlees, Gevogelte, Soep, Sushi, Thee, Vegetarisch, Groenten, Water
- Smaakvrienden: Gin, Rum, Wodka, Chocolade, Koffie, Garnalen, Kreeft, Krab, Schaaldieren (andere), Kabeljauw, Zeeduivel, Vis (zout water), Banaan, Bessen, Bosbes, Kers, Kokosnoot, Kalamansi, Limoen, Mandarijn, Passievrucht, Pruim, Granaatappel, Hert, Konijn, Wild (andere), Munt, Anijs, Rundvlees, Geit, Lam, Organen, Varkensvlees, Kalfsvlees, Eend, Zwarte peper, Kaneel, Vanille, Rode biet, Gember, Rabarber, Couscous, Drop, Olijfolie, Ponzu, Rijst, Sojasaus, Suiker, Yuzu