Eten is overal. In mijn leven staat het op nummer één. Bij haar thuis ging het altijd al over eten, en Charlotte nam dat over. Op de middelbare school: ‘Hoe was school?’ ‘Gewoon. Wat gaan we eten?’, en ook tijdens mijn studies Geschiedenis en Frans. Tijdens haar Erasmustijd in Parijs waren de colleges dermate saai dat ze alleen aan eten dacht. Ze besloot dat daar toch echt haar hart lag. Maar ze bleek eten met geschiedenis te kunnen combineren! De prachtige wereld van culinaire geschiedenis/food history/voedselgeschiedenis ging voor haar open. Ze schreef er haar scripties over en volgde de master Food History aan de Vrije Universiteit Brussel, bij Peter Scholliers. Ondertussen had ze met veel plezier stage gelopen bij delicious.magazine. En als bijbaantje ruim twee jaar meegewerkt aan de Grote Kleyn van haar vader Onno Kleyn.
Momenteel heeft Charlotte een vaste eetrubriek (Smulpaap op dinsdag) bij Het Parool en om de week beantwoord ze een culinair-historische vraag en ze heeft al meer twee jaar de vaste rubriek. Eten bij… in het Archeologie Magazine. Er verschenen artikelen van haar in Bouillon Magazine en de Delicious. I Charlotte geef ook culinair-historische rondleidingen door Amsterdam. Klik hier voor meer informatie daarover
Heeft u vragen aan Charlotte Kleyn stuur haar een mail charlottekleyn@gmail.com. Of kijk op haar website. http://www.charlottekleyn.com/
Foto: Alina Krasieva