De streek van Chimay, is van oudsher bekend om de rundveebedrijven en…de kazen, Chimay trappistenkaas ! De grondstof voor de kaas van Chimay is een exclusieve melk afkomstig uit de regio. De productie gebeurt volgens een strikte monastieke traditie, waardoor de volle smaak en het authentiek karakter van de kaas gewaarborgd worden
Grand Chimay
De ‘Grand Chimay’ is een authentieke Chimay trappistenkaas, gemaakt van de heerlijke, verse en romige melk uit de streek van Chimay. De zachte structuur en smeuïge smaak zorgen voor een buitengewoon product.
A la Chimay Rouge
De kaas ‘À la Chimay Rouge’ wordt gewassen met het Rode Chimay-bier. Hij wordt gemaakt op basis van de heerlijke, verse en romige melk uit de streek van Chimay. Onder de okerkleurige, natuurlijke korst gaat een amberkleurige structuur schuil, met een smeuïge, romige textuur. De kenmerkende hop-smaak, gecombineerd met een vleugje perzik-abrikoos, zorgt voor een licht-bittere toets.
Oude Chimay
De Oude Chimay-kaas is een kaas op basis van geselecteerde volle melk. Het is een harde, geperste kaas, waarvan de melk niet wordt gekookt. Deze kaas blijft minstens zes maanden in de rijpkelders en heeft een smaak van hazelnoot vermengd met een licht bittere toets.
Le Poteaupré
Een kaas van volle melk, met een half harde structuur, ongekookt en 4 weken gerijpt. De gewassen, okerkleurige pekelkorst is bedekt met een prachtig fijn wit laagje. De ronde vorm, de smeuïge en zachte textuur en de eerlijke, uitgesproken smaak, maken deze kaas tot een topper onder de Chimay trappistenkazen.
Le Chimay Doré
Een puur natuurlijke, smeuïge en smaakvolle kaas. Hij heeft een gouden korst en een lichtromige structuur en wordt gekenmerkt door een prachtige evenwichtigheid.
A la Chimay bleue
Geheel passend in de filosofie van de Abdij om completerende gastronomische producten te creëren, hebben de meesterkaasmakers van Chimay een kaas ontwikkeld met een zinnenprikkelend profiel. Tijdens de rijping wordt de kaas gewassen met het Blauwe Chimay-bier. Dat geeft hem een sterke smaak, die perfect de lichte bitterheid van de hop compenseert. Het resultaat is een kaas waarin de smaken van mout en gist uit het bier elkaar perfect in balans brengen. In de 100% natuurlijke eetbare korst komt deze smaakharmonie bij het degusteren het sterkst naar voor. Het is immers de korst die met het bier in contact komt en zo het best de aroma’s van de Blauwe Chimay herbergt.