Klassieke mixdrank van een distillaat, een likeur en een siroop (grenadine), geserveerd in een wijnglas dat voor de helft gevuld is met fijngemalen ijs. Op en rond het ijs wordt vóór het inschenken een garnering aangebracht van stukjes fruit. Geschikt voor het versieren van een cobbler zijn ananas, kers, mirabelle, stukjes perzik of abrikoos (meestal uit blik) en verse vruchten als banaan, druif en sinaasappel. Appel, kleine vruchtjes als rode bes en vooral citroen moeten in een cobbler worden ontraden. Sherry cobbler: cognac, kirsch, maraschino en grenadine prepareren als hierboven omschreven. Scheutje sherry ‘on top’. Klassieke mixdrank van een distillaat, een likeur en een siroop (grenadine), geserveerd in een wijnglas dat voor de helft gevuld is met fijngemalen ijs. Op en rond het ijs wordt vóór het inschenken een garnering aangebracht van stukjes fruit. Geschikt voor het versieren van een cobbler zijn ananas, kers, mirabelle, stukjes perzik of abrikoos (meestal uit blik) en verse vruchten als banaan, druif en sinaasappel. Appel, kleine vruchtjes als rode bes en vooral citroen moeten in een cobbler worden ontraden. Sherry cobbler: cognac, kirsch, maraschino en grenadine prepareren als hierboven omschreven. Scheutje sherry ‘on top’. Informatie over MIXOLOGIE
Home » Artikelen » Dranken » Glossarium bar » Shortdrinks » COBBLER