De beroemde Deldense moppen worden al tientallen jaren gebakken. Waarschijnlijk al meer dan een eeuw. Het zijn harde knapperige koeken op basis van tarwebloem en roomboter. Ze zien er wat grof uit, ouderwets ambachtelijk eigenlijk en krijgen hun smaak door onder andere de toevoeging van speculaaskruiden, kaneel, kruidnagel en amandelen. Verder proef je ook nog gember, nootmuskaat, koriander en folie. Kortom een pure smaakexplosie die je in een groot en een klein formaat kunt kopen. Deldense moppen zijn traditionele roomboterkoekjes op basis van tarwebloem die al meer dan een eeuw in het Twentse stadje Delden gebakken worden en ook daarbuiten bekendheid genieten.
De ingrediënten kaneel, speculaaskruiden, kruidnagel en amandel zijn het duidelijkst herkenbaar zijn. Andere ingrediënten die bijdragen aan de smaak zijn gember, foelie, nootmuskaat en koriander. De lekkernij wordt in twee afmetingen aangeboden, waarbij de grote variant een diameter van circa acht centimeter heeft en de kleine mopjes een centimeter of vijf meten.