Een droogmachine of dehydrator gebruikt u voor het conserveren, in dit geval drogen, van voedsel. Hierdoor blijven etenswaren langer houdbaar, waarbij vitaminen en mineralen worden behouden. Bekende droogmachines zijn er van Stöckli, Espressions, Sedona en Tre Spade. Een dehydrator blaast met een ventilator lucht langs groenten en fruit, vlees, kruiden en bloemen. Droog eenvoudig fruit, groenten en kruiden (zonder conserveringsmiddelen) met de voedseldroger van b.v. Espressions. Lekker, gezond en leuk om te maken; mueslirepen en ‘fruit-rolls’, gedroogde groenten. Ideaal voor lunch, picknick en dagelijkse snacks.
De temperatuur bepaalt u zelf, bepaalt vaak de lengte van het droogproces en ligt vaak tussen de 20°C en 70°C. De Dehydrator blaast warme droge lucht van boven naar beneden langs de droogrekken. De droogrekken maken het mogelijk om verschillende items tegelijkertijd te drogen of een grotere hoeveelheid van één product. Wissel de rekken tijdens het drogen van volgorde voor een optimaal resultaat.
Deze dehydrator die u op de afbeelding ziet heeft drie verschillende temperatuur instellingen: 35℃/55℃/75℃
Droogmachines hebben verschillende compartimenten, zodat u tegelijkertijd verschillende ingrediënten kunt drogen.
Huisdiereigenaren besparen een vermogen dankzij de Dehydrator. De populaire, maar normaal gesproken zeer dure gedroogde vis- en vleessnacks kunnen eenvoudig van restjes (bijvoorbeeld zalmhuid, overgebleven of speciaal ingekocht rundvlees) thuis gemaakt worden. |