Dulses (Rhodymenia Palmata) is een rood zeewier dat door zogeheten goémonniers geoogst en gedroogd wordt in een baai aan de Bretoense kust. De omstandigheden voor het cultiveren van zeewier zijn er ideaal: het schiereiland steekt ver in de oceaan en het water is kristalhelder en rijk aan mineralen. Dat natuurlijke ingrediënt voegt Het Hinkelspel toe aan het al even natuurlijke basisproduct: een kaas bereid uit rauwe melk van bio-oorsprong. Die melk wordt ingedikt en door melkzuurbacteriën afgebroken tot een smedige kaas van het half-harde type. De korst wordt tegen schimmelen beschermd door een coating op basis van zeewier. Zo ontstaat een heerlijk product – zacht, romig en soepel zuivel. Hij wordt gemaakt op basis van rauwe koemelk van biologische oorsprong, waaraan enkel zuursel, stremsel en zeezout worden toegevoegd. Hij bevat gegarandeerd geen bewaar- of kleurmiddelen en in het productieproces wordt elke verspilling van grondstof en energie vermeden. Ook verkrijgbaar in een licht gerookte vorm.
Home » Artikelen » Productinformatie » Kaas » DULSES, (ZEEWIERKAAS)
