Geitenvlees is in Nederland nog een vrijwel onbekend. In Zuid-Europa is het al jaren een delicatesse, evenals in landen rond de Middellandse zee. Culinair specialisten zijn helemaal weg van het vlees. De smaak is volgens hen vol en romig, een beetje zoet en nergens echt opdringerig. Uniek is het woord dat vaak gebruikt wordt bij het beschrijven van geitenvlees. Ook wordt het wel eens aangeduid als een pittige variant op lamsvlees. Het vlees is gezond en groeit in de meeste gevallen op biologische wijze op. Het heeft weinig calorieën, verzadigd vet en cholesterol. Interessant is ook de ruime aanwezigheid van ijzer en kalium. Het vlees is te koop bij Turkse en Marokkaanse slagers en bij verschillende geitenfokkers. Ook kan het zijn dat de slager in de buurt een stuk heeft liggen.
Joris Bijdendijk, executive chef van restaurant RIJKS, heeft zich ingespannen om de geit onder de aandacht te brengen. In de keuken van Bridges, waar hij voorheen executive chef was, maakt Joris voor mijn videocamera dus een rognonade van geit.
Arjuna Besemboen, chefkok van Restaurant Mooi Zeist, maakt sateh kambing. Dat is saté van geitenvlees.