
Een hele geit
Geitenvlees mag dan wel in Nederland nog relatief onbekend zijn, maar in Zuid-Europa en landen rond de Middellandse Zee wordt het al jarenlang gekoesterd als een ware delicatesse. Culinair experts prijzen de volle en romige smaak, licht zoet en toch niet opdringerig. Vaak wordt het als uniek bestempeld, een waardevolle toevoeging aan de culinaire wereld. Sommigen beschouwen het zelfs als een pittigere variant van lamsvlees.
Wat het nog aantrekkelijker maakt, is de gezondheidsvoordelen die geitenvlees biedt. Boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen zoals vitamine B12, zink en ijzer, is het een voedzame keuze. Bovendien is het doorgaans magerder dan rund- of varkensvlees, waardoor het past in een eiwitrijk dieet.
Geitenvlees kan op verschillende manieren bereid worden, afhankelijk van de culinaire tradities van de regio. Of het nu gegrild, gestoofd, gekookt, gebakken of verwerkt wordt in stoofschotels en curry’s, de smaak wordt vaak verrijkt door een scala aan kruiden en specerijen, waardoor het een heerlijk aromatisch gerecht wordt.
Bovendien, met zijn lage caloriegehalte en vetgehalte, en een rijke aanwezigheid van ijzer en kalium, past geitenvlees goed binnen een gezonde levensstijl. Gelukkig is het verkrijgbaar bij Turkse en Marokkaanse slagers, evenals bij verschillende geitenfokkers. Het kan zelfs zijn dat de slager om de hoek een mooi stukje geitenvlees voor je heeft liggen.