Granola werd een honderdtal jaar geleden in New York bedacht om havermout aantrekkelijker te maken. Het is een krokant gebakken ontbijtgraan op basis van havervlokken. Deze granola’s van Didess worden met de hand gemaakt om de lichte krokante textuur te garanderen. De ingrediënten zijn van biologische oorsprong en de granola’s zijn beperkt gezoet met uitsluitend natuurlijke zoetstoffen en zonder suikers. Het wordt in dezelfde ontbijtfamilie geplaatst als muesli. Granola onderscheidt zich van de rest van zijn ontbijtfamilie doordat het geroosterd wordt met onder andere olie en honing. Granola is een hip en gezond alternatief voor onze klassieke ontbijtgranen.
Granola Cacao
Wist je dat de cacao granola, niet zomaar het zoveelste chocolade ontbijt is? Startend van de basis werd er enkel gebruik gemaakt van al het goede van de zuivere cacaoboon voor ze verwerkt werd tot chocolade. Door dit samen te brengen met havervlokken, zaden en natuurlijke zoetstoffen krijg je terug die heerlijke pure chocoladesmaak. Deze granola die u ziet afgebeeld is van Didess en is 88 % van biologische oorsprong.
Granola Pecan Amandel
Deze granola is perfect in balans. Licht, krokant, weinig gezoet met agave- en ahornsiroop. Hij is subtiel gekruid en als extraatje zitten er heerlijke grote stukken pecannoot in. Deze granola is 100 % van biologische oorsprong.
Granola Cashew Banaan
De bananenchips en cashewnoten geven deze granola iets meer bite. Hij is gezoet met appeldiksap wat zorgt voor een frisse fruitige twist. Deze granola is 100 % van biologische oorsprong.
Tekst en fotos: https://www.didess.be