Op een Grillerette kun je gemakkelijk grillen/barbecueën met houtskool. Met de unieke ventilator, werkend op batterijen kun je lucht laten blazen naar de houtskool waardoor de BBQ heter of koeler wordt. Hierdoor is de BBQ al in 3 minuten klaar voor gebruik. Dankzij het unieke design komen de kolen niet in aanraking met het vet en vocht wat van het vlees afkomt. Zomaar, in een sloep of een picknick-bash in het park. Dan wil je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke grill hebben. Een die voor het grijpen ligt en je overal mee naar toe kan nemen. De Grillerette is dan je kompaan.
Met een handje vol houtskool heb je een avond plezier. Door de slimme ventilator op batterijen of powerbank (via de ingebouwde usb connector) is er bovendien geen gedoe met het aanjagen om een vuurtje te krijgen. Stijlvol. Compact. En duurzaam.
Frans Bon, chef kok en smaakontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een gerecht met verse paling van de barbecue met krielaardappel, zeekraal, asperges en teriyaki saus.
Ingredienten 4 personen:
- 1 kg verse Hollandse paling van vel en ingewanden ontdaan
- Apollo viskruiden -no added salt
- Apollo teriyaki woksauce
- Olie om in te smeren [zonnebloem, arachide of olijf]
- 8 Hollandse asperges gekookt, Hollandse verse zeekraal, Hollandse nieuwe aardappeltjes gegaard in olijfolie
- Diverse garneringen zoals sea fennel, zeebanaan of cress, radijsjes, bloemetjes
Voorbereiding:
Spoel de paling eventueel nog even met ijskoud water en dep ze goed droog. Snij ze in mootjes van circa 8cm lengte, kruid ze met de viskruiden en besmeer ze met wat olie.
Grill de mootjes op een matig hete grill mooi om en om net gaar. Bestrijk ze vlak voor het doorgeven met de teriyakisaus en laat nog even doortrekken.
Presentatie en doorgeven:
Prak de gegaarde aardappeltjes op het bord. Bak de zeekraal even lichtjes aan in wat boter en peper, serveer die op de aardappeltjes, serveer de asperges erbij. Leg de mootjes paling op dit geheel en decoreer met de radijs, cress, bloemetjes en de zeegroenten.