
Hanneke de Jonge
Haar wieg heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van haar ouders. De vader en moeder konden allebei heel goed koken en hebben hun de liefde voor lekker eten meegegeven. Van jongs af aan namen ze alle vijf(!) kinderen mee naar restaurants en nee …. geen kindermenuutje voor ze, maar lekker eten waar ze zin in hadden.
Hanneke haar ouders hadden diverse horecabedrijven en vonden het logisch dat de kinderen deze zouden overnemen. Daarom werkte ze in het restaurant, al jong in de spoelkeuken daarna in de keuken en op haar 14e ook in de bediening. Ze heeft toen de benodigde horecadiploma’s gehaald. Op een gegeven moment ging het lange dagen werken zich opbreken en besloot ze te stoppen.
Iedereen die bij haar kwam eten vroeg om recepten en deze heeft ze op een gegeven moment op Facebook geplaatst. Maar het werd het tijd om het wat professioneler aan te pakken en ze is recepten op een website te gaan posten. Dit is www.culinea.nl geworden. Hier plaats ze de meeste recepten waar wij allemaal van kunnen genieten. Ze kookt fotografeert het gerecht eerst en schrijf het recept daarna uit.
Ze is opgegroeid met de klassieke Franse keuken. Maar door het vele reizen kwam ze in aanraking met talrijke andere smaken. Ze is gek op de Aziatische en Italiaanse keuken maar vooral de kruidige smaken uit het Midden Oosten hebben haar voorkeur/ Ze kook dagelijks vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen.
Hanneke de Jonge Foodblogger
Wilt u meer zien van Hanneke’s culinaire wereldreis. Kijk op haar blog.