De voedingsindustrie wordt steeds meer beweegt in de richting ontwikkeling van nieuwe producten en innovatieve proposities door middel van nieuwe verwerkingsmethoden die het doen dingen die je kon niet eerder doen toestaan. Eén van de meest succesvolle ontwikkelingen van de laatste jaren is High Pressure Processing (HPP) . Hogedrukbehandeling een koude pasteurisatie techniek die bestaat uit het onderwerpen van voedsel, eerder verzegeld flexibel en waterbestendig verpakking, een hoge hydrostatische druk (druk overgedragen door water) tot 600 MPa / 87.000 psi gedurende een paar seconden tot een paar minuten. Het is hetzelfde effect als het onderwerpen van het voedsel aan een oceaan diepte van 60 km diep -indien een oceaan deze diepe bestond. Hoewel de niet-thermische pasteurisatie effect van hoge druk op levensmiddelen heeft sinds de 19e eeuw bekend, het was pas in de 1990’s dat de eerste HPP producten werden ontwikkeld. Sinds 2000, High Pressure Processing is met succes in alle soorten voedsel industrieën overal ter wereld uitgevoerd. High Pressure Processing is een natuurlijk, milieuvriendelijk proces dat het ingrediënt respecteert en helpt het behoud van de verse levensmiddelen kenmerken zoals smaak en voedingsstoffen. Het is een echt alternatief voor de traditionele thermische en chemische behandelingen.
Home » Artikelen » Algemeen » Food technology » HIGH PRESSURE PROCESSING (HPP)