Het luistert redelijk nauw welke smaak rookhout je gebruikt, maar minder dan soms wordt beweerd. Rook vooral met mate, want niet iedereen is meteen gewend aan een heftige rooksmaak. Voorkom een bittere rooksmaak door altijd te zorgen voor voldoende ventilatie. De rook moet kunnen ontsnappen, want vooral de verse rook geeft de smaak die jij wilt hebben. Houtsoorten geven ieder hun eigen specifieke smaak af. Je kunt kant-en-klare mix kopen, maar ook je eigen blend maken. Je BBQ zal in ieder geval heel geurig ruiken tijdens het roken en de hele buurt weet dat je weer lekker bezig bent!
Deze selectie houtsoorten zijn makkelijk verkrijgbaar:
APPEL | Zoet en mild. Goed bij gevogelte. |
BEUKEN | Allemansvriend. Zorgt voor een mooie rookkleur. |
EIKEN | Zo ruikt rook! Behoorlijk overheersend en zwaar van smaak. |
MAPLE | Denk aan maple syrup, maar dan smokey! Zout en mild. |
HICKORY | Lekker Amerikaans. Zoet, maar vrij heftig. Kan bij vlees en vis. |
KERSEN | Fruitig en fantastisch bij varkensvlees. |
MESQUITE | Scherpe rooksmaak, wordt snel bitter. Texan BBQ. |
PECAN | Zoet en nootachtig. Smaakt bij alles! |
WHISKY | Eikenhout met whiskysmaak. Jack Daniel’s of uit andere vaten. |