In 2004 ontving Janny de Moor, food journalist de prestigieuze Wina Born prijs voor haar hele oeuvre en in het bijzonder voor haar boek Wijn in de keuken.
Janny de Moor is freelance culinair journalist en fotograaf in ’t Harde, Nederland. Zij heeft 29 kookboeken op haar naam staan en publiceert regelmatig in het dagblad Trouw.
Zij houdt lezingen gehouden over geschiedenis en toekomst van voedsel en kookkunst op internationale congressen zoals het Oxford Symposium on Food and Cookery, de Buckland Club Birmingham, International Flavors and Fragrance Inc., en de World Association of Cooks Societies. Zij is bereid op afspraak lezingen en presentaties te houden over diverse onderwerpen op haar vakgebied. Zij was hoofdredacteur van European Cookery: Tradition and Innovation voor welk boek zij samenwerkte met chefkoks en culinaire auteurs in alle landen van de Europese Unie.
Haar meest succesvolle werk was het Groot Arabisch kookboek waarvoor zij vele landen van het Midden-Oosten bezocht. De derde druk van dit boek verscheen in 2007. Haar meest recente publicaties zijn: Aan tafel! Bijzondere Europese streekgerechten, Nederlands kookboek en Vorstelijk tafelen in Nederland: onze vaderlandse kookgeschiedenis. Janny de Moor studeerde Klassieke Talen (Grieks en Latijn) en Semitische Talen (Arabisch, Hebreeuws, Aramees) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Wilt u meer weten over Janny de Moor food journalist kijk dan op haar website.