De Kaffir Lime Leaves hebben een donkergroene, glimmende voorkant en een lichtgroene achterkant. De bladeren groeien als bladpaar met een groter en een kleiner blad. Het product wordt veel toegepast in de Aziatische keuken. Het wordt vaak gebruikt in soepen, curries of om rijst op smaak te brengen. Daarnaast is het product ook goed te combineren met vis, lam, varkensvlees en kip. Het product kan ook als infusion gebruikt worden voor zowel alcoholische als non-alcoholische dranken.
Oorsprong:
Kaffir Lime komt oorspronkelijk uit gebieden in Zuid Oost Azië zoals Laos, Myanmar en in Nederland is het vrijwel niet vers verkrijgbaar. Het blad heeft een citronella-achtige geur, die als kalmerend wordt ervaren en waarvan beweerd wordt dat ze ontstekingen tegengaat.
Koppert Cress – Soup / Soep
- Snij de ui, de knoflook en de gember fijn, fruit dit aan met Kaffir Lime Leaves, Cardamom Leaves in een beetje olie.
- Voeg de in blokjes gesneden pompoen en aardappel toe en fruit dit ook mee tot de pompoen glanst, voeg de kurkuma toe en dan de groente bouillon.
- Kook het geheel tot dit het gaar is en maak hiervan een homogene massa in de blender naar gewenste dikte.
- Garneer dit smaakvol af in een kom met de yoghurt en de cressen en sprenkel hierover wat avocado olie.