Entrecote betekent letterlijk vertaald ‘tussen de ribben’ en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het rund. Tegenwoordig wordt kalfsentrecote uit het lendestuk gesneden. De lende loopt langs een groot gedeelte van de rug van het kalf tot aan de dikke lende. Aan het einde van de lende zit een kleine verhoging, het zogenaamde koetsiersstuk. De lende, exclusief het koetsiersstuk, wordt gesneden als entrecote. Het kenmerkt zich door mager vlees met een stevige vetrand.
Kalfsvlees film voor het bereiden van de kalfsentrecote in een nieuw jasje in 1 minuut.
Gegevens per 100 g / ml (bron: NEVO)
Energie | |
---|---|
Energiewaarde in kJ | 439 kJ |
Energiewaarde in kcal | 104 kcal |
Vet | |
Vet totaal | 1,7 g |
Vetzuur | |
Vetzuren verzadigd | 0,6 g |
Vetzuren trans | 0,0 g |
Vetzuren enkelvoudig onverzadigd cis | 0,5 g |
Vetzuren meervoudig onverzadigd | 0,1 g |
Vetzuren n-3 meervoudig onverzadigd cis | 0,0 g |
Vetzuren n-6 meervoudig onverzadigd cis | 0,1 g |
Linolzuur | 0,1 g |
ALA | 0,00 g |
EPA | 0,00 g |
DHA | 0,00 g |
Vezel | |
Voedingsvezel | 0,0 g |
Eiwit | |
---|---|
Eiwit plantaardig | 0 g |
Eiwit totaal | 22 g |
Vitamines | |
Folaat equivalenten | 4,9 µg |
Foliumzuur toegevoegd | 0,0 µg |
Nicotinezuur | 5,9 mg |
Retinol act equivalent | 3 µg |
Vitamine B1 | 0,12 mg |
Vitamine B12 | 2,11 µg |
Vitamine B2 | 0,17 mg |
Vitamine B6 | 0,412 mg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 0,2 mg |
Overigen | |
Alcohol | 0 g |
Cholesterol | 46,0 mg |
Water | 76 g |
Koolhydraten | |
---|---|
Koolhydraten | 0,0 g |
Polyolen | 0,00 g |
Mono- en disacchariden | 0,0 g |
Polysacchariden | 0,0 g |
Natrium/zout | |
Natrium | 0,061 g |
Zout | 0,153 g |
Mineralen | |
Calcium | 5 mg |
Fosfor | 228 mg |
IJzer | 1,0 mg |
Jodium | 3 µg |
Kalium | 425 mg |
Koper | 0,07 mg |
Magnesium | 26 mg |
Selenium | 8 µg |
Zink | 3,49 mg |