De kalfshaas ligt onder de lendenwervels (de rug) van het kalf. De kalfshaas is het zachtste gedeelte van het hele kalf. Omdat het vlees weinig bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Het vlees heeft een verfijnde smaak. De kalfshaas bestaat uit twee delen: de haas en de kophaas.
Voor bereiding in zijn geheel kan de kophaas aan de haas gelaten worden. Sla het puntje van de haas terug en zet vast met een slagerstouwtje voor gelijkmatige garing. Ook kan men de kophaas splitsen, waarna er kalfsmedaillons van kunnen worden gesneden.
Op deze link vindt u een groot aan klassieke gerechten met kalfshaas.
Voedingswaarde per 100g (rauw)
Energie (kcal)
|
111.00 |
Energie (kJ) | 470,00 |
Eiwit (gram) | 21,90 |
Vet (gram) | 2.60 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 80.00 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0.90 |
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0,20 |
Transvetzuren (gram) | 0,00 |