Kalfslever is volgens kenners de lekkerste lever. De lever is lichtbruin van kleur, vrij zacht van structuur en een echte delicatesse. De lever is minder stug dan runderlever en is na het bakken minder snel droog. Kalfslever kan, naar smaak, rosé gegeten worden. De lever is uiterst geschikt voor bereiding op de barbecue
Lever is een belangrijke bron van ijzer. Als je last hebt van bloedarmoede dan is regelmatig lever eten een goede manier om dit te bestrijden. IJzer in je bloed zorgt er voor dat rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Die zorgen weer voor het zuurstoftransport in het bloed.
Frans Bon, chefkok/productontwikkelaar bij Apollo/Solina, maakt een gerecht met gebakken kalfslever, shi-take, linzen, aardappel en koffie. Dit ensemble serveert hij op een aardappelgalette.
Ben van Geelen maakt een Hollandse klassieker: gebakken kalfslever met appeltjes, ui en spek. Als variatie vervangt hij het spek door lardo di Collonata.
Johan van Uden maakt de creme brulee van kalfslever waarmee hij de Gouden Slagersring won
Voedingswaarde | ||
Portiegrootte: 100 g | ||
per portie | ||
Kilojoules | 586 kj | |
Calorieën | 140 kcal | |
Eiwitten | 19,93 g | |
Koolhydraat | 2,91 g | |
Suiker | 0 g | |
Vet | 4,85 g | |
Verzadigd Vet | 1,56 g | |
Onverzadigd Vet | 0,215 g | |
Enkelvoudig Onverzadigd Vet | 0,968 g | |
Meervoudig Onverzadigd Vet | 0,829 g | |
Cholesterol | 334 mg | |
Vezels | 0 g | |
Natrium | 77 mg | |
Kalium | 308 mg |
7%
|
van ADH*
(140 cal)
|