Een kalfsoester is een erg mager stuk vlees dat gesneden wordt van de achtervoet. Het stuk is vrij klein, maar heeft een goede smaak. Het vlees, met een lichte marmering, bevat weinig tot geen bindweefsel en heeft een zeer fijne vleesdraad. Meestal wort de kalfsoester alleen gesneden van van de dikke lende, de achtermuis, de kogelbovenbil of het dikke kogelspierstuk. Door de fijne vleesdraad is een kalfsoester altijd erg mals.
Op deze link vindt u klassieke gerechten met kalfsoester.
Onbewerkt kalfsvlees staat in de Schijf van Vijf.
Gegevens per 100 g / ml (bron: NEVO)
Energie | |
---|---|
Energiewaarde in kJ | 439 kJ |
Energiewaarde in kcal | 104 kcal |
Vet | |
Vet totaal | 1,7 g |
Vetzuur | |
Vetzuren verzadigd | 0,6 g |
Vetzuren trans | 0,0 g |
Vetzuren enkelvoudig onverzadigd cis | 0,5 g |
Vetzuren meervoudig onverzadigd | 0,1 g |
Vetzuren n-3 meervoudig onverzadigd cis | 0,0 g |
Vetzuren n-6 meervoudig onverzadigd cis | 0,1 g |
Linolzuur | 0,1 g |
ALA | 0,00 g |
EPA | 0,00 g |
DHA | 0,00 g |
Vezel | |
Voedingsvezel | 0,0 g |
Eiwit | |
---|---|
Eiwit plantaardig | 0 g |
Eiwit totaal | 22 g |
Vitamines | |
Folaat equivalenten | 4,9 µg |
Foliumzuur toegevoegd | 0,0 µg |
Nicotinezuur | 5,9 mg |
Retinol act equivalent | 3 µg |
Vitamine B1 | 0,12 mg |
Vitamine B12 | 2,11 µg |
Vitamine B2 | 0,17 mg |
Vitamine B6 | 0,412 mg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine D | 0,3 µg |
Vitamine E | 0,2 mg |
Overigen | |
Alcohol | 0 g |
Cholesterol | 46,0 mg |
Water | 76 g |
Koolhydraten | |
---|---|
Koolhydraten | 0,0 g |
Polyolen | 0,00 g |
Mono- en disacchariden | 0,0 g |
Polysacchariden | 0,0 g |
Natrium/zout | |
Natrium | 0,061 g |
Zout | 0,153 g |
Mineralen | |
Calcium | 5 mg |
Fosfor | 228 mg |
IJzer | 1,0 mg |
Jodium | 3 µg |
Kalium | 425 mg |
Koper | 0,07 mg |
Magnesium | 26 mg |
Selenium | 8 µg |
Zink | 3,49 mg |