De Kemper Mais-Scharrelkip is misschien wel de beste kip ter wereld. Het zijn echte scharrelaars, ze lopen buiten, in het gras of onder bomen en struiken.De Kemper Maïs-Scharrelkip met uitloop draagt haar naam met ere. De kippen verblijven in luchtige hokken waar het daglicht volop binnenvalt en waar ze vrij kunnen rondscharrelen. De groepen zijn zo samengesteld dat elke kip de beschikking heeft over ruim 1½ maal zo veel oppervlakte als normaal en bovendien hebben ze een ruime uitloop in de openlucht. Het strooisel als bodembedekking en de onbeperkte beschikking over voer en water uit de open drinkwatervoorziening maken het scharrelwaardige onderkomen compleet. Kemper heeft voor de Mais-Scharrelkippen een specifiek voeder samengesteld dat voor tenminste 70% uit diverse graansoorten bestaat.
Door de trage groeisnelheid van dit originele scharrelras en de natuurlijke leefomstandigheden, waarin niets wordt geforceerd, duurt de groeiperiode ruim drie weken langer dan normaal. De Dierenbescherming heeft aan de Kemper Mais-Scharrelkip met uitloop, maar liefst 2 “Beter Leven” sterren toegekend.
Op deze link vindt u klassieke kip gerechten.
Het pekelen van een kip is een foolproof techniek die leidt tot een mals eindresultaat. Willem Himmelreich, de legendarische leermeester van een hele koksgeneratie (Ron Blaauw, Onno Kokmeijer, Lucas Rive, Peter Lute, Bert van Buschbach) laat zien hoe je een gepekelde kip braadt.
Hoe braad je een kip?