Het is met grote stukken vlees is het raadzaam een kernthermometer te gebruiken, hierdoor weet je precies wanneer de juiste gaarheid is bereikt. Vlees is gaar op een kern van 68 graden. Een groot luxe stuk vlees is het lekkerste als het er tegen aan zit, dus net niet helemaal gaar. Dan blijven er nog genoeg sappen in het vlees
Kerntemperatuur |
||
Rundvlees rood | 43 – 49 | graden |
Rundvlees medium | 50 – 55 | graden |
Rundvlees rosé | 56 – 65 | graden |
Rundvlees gaar | 68 > | graden |
Kalfsvlees rosé | 60 – 65 | graden |
Kalfsvlees gaar | 68 > | graden |
Lamsvlees rosé | 60 – 65 | graden |
Lamsvlees gaar | 68 > | graden |
Varkensvlees rosé | 60 – 65 | graden |
Varkensvlees gaar | 68 > | graden |
Kip gaar | 75 > | graden |
Kalkoen gaar | 75 > | graden |