In het oosten van Groningen ligt het dorp Wildervank. In deze voormalige veenkolonie, vestigde Hendrik Wieringa zich in 1914 als bakker. In 1933 ontwikkelde hij een nieuw soort cracker, het Knappertje, geïnspireerd op het Groninger hardbrood. Een heel puur en eerlijk product, zonder suiker en toegevoegd vet, en zonder kunstmatige geur- en smaakstoffen. Maar met een volle, rijke smaak, dankzij een zeer lang rijsproces. Nu, drie generaties bakkers later, wordt het Knappertje nog steeds op dezelfde ambachtelijke wijze en volgens hetzelfde recept bereid. Met nog net zoveel liefde en geduld. En dat proef je.
De specialiteiten van Wieringa’s Knappertjes zijn:
- Knappertjes
- Biologische Knappertjes
- Volkoren Knappertjes
- Spelt Knappertjes
- Zoete Hardbroodjes
- Knappertjes in bewaarblik
Spelt Knappertjes
Wieringa’s Spelt Knappertjes worden gemaakt van speltgraan, een oergraan met een volle, rijke smaak. Dit bijzondere graan halen ze bij een boer uit Zuidbroek en laten ze tot meel malen door een molenaar uit Kropswolde. Beide plaatsen liggen vlakbij Wildervank, de voormalige veenkolonie in het oosten van Groningen waar sinds 1914 de bakkerij is gevestigd. Spelt Knappertjes worden op dezelfde ambachtelijke wijze bereid als hun andere knappertjes. Mét veel liefde en geduld, en zónder suiker en kunstmatige geur- en smaakstoffen. Eigenlijk hebben Spelt Knappertjes natuurlijk helemaal geen beleg nodig.