Deze kroepoek is niet bereid op basis van garnalen, maar met tapioca en is daardoor verkrijgbaar in verschillende varianten, zowel in hartige als zoete smaken. Koffie, cacaopoeder, rozenwater en saffraandraadjes geven een sterke smaak en mooie kleur aan de zoete Kroepoek varianten. Gebruik ze als versiering van een feestelijk dessert. De Hartige smaken als wasabi, rode curry, sepia, gerookte paprika en truffel, zijn ideaal om aperitiefhapjes, amuses, tapahapjes, … te bereiden en voor-en hoofdgerechten te garneren.
Hieronder ziet u een aantal filmpjes van Diddes over mogelijke toepassingen van deze kroepoek smaken.
Bereidingsadvies
Ongeveer 10 seconden in plantaardige olie frituren op 180°C. De kroepoek volledig onderdompelen, eventueel met hulp van uw frituurmandje, een schuimspaan of frituur tang. Voor het beste resultaat gebruikt u zonnebloem– of arachideolie. Droog en op kamertemperatuur bewaren.