Le Brin is een 6 hoekig kaasje met een golvend rode wit bestoven korst, met een licht aromatisch glanzend lopend zuivel. Le Brin kaas is afkomstig van Savoie, de regio Rhône-Alpes in Frankrijk. Uitgevonden in 1980 door Framagerie Guilloteau, bekend geworden als een mildere en zoetere versie van de traditionele Franse gewassen-korst kazen. Geproduceerd in een zeshoekige vorm door de Guilloteau kaasfabriek, Le Brin is een semi-zachte, smeerbare pasta met roodachtig oranje schil en een zoete geur en smaak.
Het is een boerderij kaas gemaakt van koemelk. Traditionele werkwijzen zoals het toevoegen van vegetarisch stremsel aan de melk en het gebruik van ultrafiltratie werkwijze voor het scheiden van de wrongel van de wei worden gevolgd tijdens de productie ervan.
Info
-
Productnaam: Le Brin Soort kaas: Buitenlandse kaas Kaas segment: Gewassen korstkaas Melksoort: Koe Rauwe melk: Nee Biologisch: Nee -
Vetpercentage: 24+ Eetbare korst: Ja Zegel: Geen Vegetarisch: Nee Allergenen: