De oorsprong van het Le Capelinvarken bevind zich in de bergen van Zuid Frankrijk. De varkens groeien op bij boeren die aandacht besteden aan het ambacht. Na 6 maanden wegen ze ongeveer 100 kg. Ze hebben de ruimte om te scharrelen en te spelen in het stro. De open stallen zorgen voor frisse berglucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Hierdoor garanderen de Franse boeren een gezond en van nature sterk varkensras.
Het Le Capelinvarken: de smaak van vroeger
De Capelinvarkens krijgen Franse granen en kastanjes gevoerd uit de regio Auvergne. Ze leven in groepen op stro. De kastanjes, granen, de ruimte en de rust zorgen voor een ouderwets lekkere smaak van het vlees.
Hoge kwaliteit
Genetisch gezien is het varkensras voor 50% Large Withe, 25% Pietrian en Duroc. Dit geeft de garantie van een sterk en gezond ras dat voldoet aan de hoge kwaliteit eisen van het vlees. De verantwoorde voeding bestaat ten minste voor 65% uit graan en voor 10% uit kastanjes.
Er worden geen groeibevorderaars of hormonen gebruikt. Le Capelin is een goedgekeurd regio label door de Franse overheid. De kleinschalige werkwijze van Le Capelin zorgt voor een uniek varken met bijzondere eigenschappen. Eén van deze eigenschappen is dat de boerderij zich op minimaal 600 meter hoogte moet bevinden. Door de overzichtelijke werkwijze is de productie volledig transparant en wordt het vlees herleidbaar tot de boer.