Le Cure Nantais: Cure Nantais is een lokale kaas uitgevonden in de 19e eeuw door een pastoor, een priester, van St Julien de Concelles, een klein stadje gelegen in de wijngaarden buiten Nantes aan de oever van de rivier de Loire. Een bleke strogele kaas met een oranje-bruine korst of schil. De Cure Nantais is een zachte, gladde, zachte kaas van koemelk. De kaas heeft een delicaat aroma en wordt zowel gerijpt “au naturel” of gewassen met de lokale Muscadet wijn om de smaak te verhogen. De kaas kan warm of op kamertemperatuur worden geserveerd.
Daarnaast wordt de Cure Nantais vaak gesmolten in visgerechten of gesmolten met appels of peren, in taarten of gratins. Bovendien past de kaas natuurlijk, gewoon als onderdeel van een kaasplateau. Het gaat altijd gepaard met een glas gekoelde Muscadet of Gros Plant, de lokale witte wijnen uit de regio.
-
Productnaam: Le Cure Nantais 200 gram Soort kaas: Buitenlandse kaas Kaas segment: Gewassen korstkaas Melksoort: Koe Rauwe melk: Ja Biologisch: Nee -
Vetpercentage: 45+ Eetbare korst: Ja Zegel: Geen Vegetarisch: Nee