De Nieuw Zeelandse keuken is bijna een exacte kopie van de Engelse. De meeste Nieuw-Zeelanders hebben dan ook Britse voorvaderen. Ze ontbijten met spek, eieren, tomaten en worstjes, drinken sloten thee en slap bier zonder schuimkraag en eten ’s middags belegde sandwiches. Tradities zoals high tea worden er nog in ere gehouden. Door Aziatische en Polynesische invloeden ontstaat is vooral in de steden, net zoals in Australië, een fusionkeuken ontstaan. De twee eilanden beschikken over een breed aanbod aan vlees, vis, schaaldieren, groenten en fruit. Lamsvlees wordt het meest gegeten en wordt klassiek bereid met knoflook, rozemarijn en muntsaus of met honing. Het enige originele Nieuw-Zeelandse gerecht is een dessert, pavlova, een calorierijke schuimtaart met vers fruit die werd genoemd naar de ballerina Anna Pavlova die in 1920 het Noordereiland aandeed.
Home » Artikelen » Internationale keukens » Wereldkeuken » Nieuw-Zeeland