Als het voor jou niet pittig genoeg kan zijn, zul je vaak te vinden zijn in Padangrestaurants. Dit type restaurant, afkomstig uit de Minangkabau op Sumatra, is te vinden over heel Indonesië. De keuken is sterk beïnvloed door Maleisische keuken, wat te is merken aan de alom aanwezige kleine rode pepers in de gerechten (lombok). De oorsprong daarvan ligt in het gegeven dat men vroeger niet over koelkasten beschikte, maar het vele vlees van bijvoorbeeld een buffel toch bewaard moest worden, eigenlijk een soort conserveringsmethode. Ook de Indiase keuken heeft met zijn kerriegerechten en gebruik van jahé (gember) zijn stempel op de Padang keuken gedrukt. De gerechten worden van tevoren klaar gemaakt en koud opgediend. Je hoeft niets te bestellen, er worden ongevraagd verscheidene schoteltjes met verschillende gerechten en een grote schaal met rijst op tafel gezet. Je betaalt voor wat je genomen hebt, de rest gaat terug achter de vitrine. Alhoewel dit onhygiënisch lijkt, is het eten doordat het sterk gekruid en ingekookt is betrouwbaar. De keuken had nooit zo’n enorme populariteit gekregen als dit niet het geval zou zijn. Om die reden moet je altijd gaan eten waar veel Indonesiërs eten. Veel toeristen in een restaurant zegt niets, die komen de volgende dag toch niet klagen als ze buikloop hebben gekregen.
Home » Artikelen » Internationale keukens » Oosterse keuken » Indonesische keuken » PADANGKEUKEN