Zachte of harde (hand- of stooftypen) vruchten, in vorm variërend van rond tot lang en smal en enigszins gebogen en van zeer uiteenlopende grootte. Ook de kleuren variëren sterk, van grijsgroen tot donkergeel, soms met een rode blos. Het vruchtvlees van rijpe handperen is zacht, sappig en zoet, soms met een bepaald aroma; dat van stoofperen is hard en vaak korrelig. Bij handperen is de schil in de meeste gevallen eetbaar. Oorsprong: Midden-Azië. Rassen: Abata Fetel, Beurré Hardy, Brederode, Clapp’s Favourite, Concorde, Conference, Doyenné du Comice, Gieser Wildeman, Dr. Jules Guyot, Morettini, Packham’s Triumph, Passe Crassane, Saint Rémy, Supertrévoux, Triomphe de Vienne.
Hierbij een aantal peer dessert recepten.
Drankje met peer vindt u hier.
Compotes met peer vindt u hier.
- Peer (Beurré Hardy)
- Peer (Clapp’s Favourite)
- Peer (Dr. Jules Guyot)
- Peer (Gieser Wildeman)
- Peer (Morettini)
- Peer (Packham’s Triumph)
- Peer (Supertrévoux)
- Peer (Triomphe de Vienne)
- Peer (Passe Crassane)