Pimientos de Padrón is eenvoudig, gezond en vol van smaak. Pimientos de Padrón kan je maken voor/als een heerlijke tapas gerecht. Als je een bezoek aan de regio in het zuidwesten van Padron Galicia brengt, moet je echt proeven Dit gebied is waar de Franciscaner monniken ze voor het eerst in de 16e eeuw verbouwde.
Padrón pepers zijn een soort van paprika van de gemeente Padrón in de provincie A Coruña in het noordwesten van Spanje. Het zijn kleine paprika’s met een kleur variërend van helder groen tot geelachtig groen. Afhankelijk van de hoeveelheid water en het zonlicht kunnen de paprika’s scherp of juist mild zijn.
Oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, worden deze kleine groene paprika’s nu beschermd onder de Pemento de Herbón BOB, en geserveerd gebakken in olijfolie en bestrooid met grof zeezout
Feestje
Met het oog op de prachtige Pimientos de Padrón eren, is er een gastronomisch festival elk jaar gehouden, in de eerste zaterdag van augustus, (sinds 1979) in de Herbon parochie (La Coruna).