Koudgeperste of virgin pompoenpitolie is een gezonde olie om te bakken en te braden. Het is een donkergroene olie met een milde, licht nootachtige smaak. Om de pompoenpitolie uit de pompoenpitten te halen worden de zaden koud geperst met een mechanische schroefdruk bij een temperatuur van 35°C. Door deze bijzondere productiemethode is de ongeroosterde pompoenpitolie eerder een uitzonderlijke olie. De geroosterde pompoenpitolie is beter bekend.Pompoenpitolie is een echte eetbare olie, een zeldzaamheid. Door het lage rookpunt van 120 °C is deze olie alleen geschikt voor koude toepassingen.De olie wordt verkregen door ongeroosterde pompoenpitten koud te persen. Hierdoor worden de inhoudsstoffen en de smaak zeer goed bewaard. Pompoenpittenolie bevat hoogwaardige vetzuren, vitamine A, B1, B2, B6, C, E, niacine, pantotheenzuur en biotine, evenals sommige mineralen. Door deze samenstelling is pompoenpittenolie een goede antioxidant. Het wordt gebruikt in de keuken, in de natuurgeneeskunde en bij natuurlijke cosmetica.
Home » Artikelen » Productinformatie » Oliën en azijnen » POMPOENPITOLIE