Roy Voogd kookt, fotografeert, schrijft, blogt en vlogt al sinds 2001 vol passie over lekker en mooi eten. In september 2019 is hij als “Cooking Conductor” BBQ 52 gestart in samenwerking met onder meer Big Green Egg en Luiten Food. Vanuit BBQ 52 blogt en vlogt hij over zijn ervaringen en resultaten van een jaar lang in weer en wind buiten koken op een kamado. Juist het perspectief van de hobbykok die meegluurt in de professionele kokswereld maakt deze foodblog aantrekkelijk voor iedereen die zich wil laten inspireren met haalbare recepten.
Roy is dirigent en marketing- en communicatieadviseur in kunst, cultuur en culinaire werelden. Conservatorium en Nyenrode hebben hem gevormd tot veelzijdig maker van meerwaarde als tekstschrijver, (product)fotograaf en pr-manager. Ruim 20 jaar als art director vanuit zijn eigen reclamebureau, sinds 2016 als zelfstandig professional. Hij ontwikkelde de huisstijl voor Voedselbanken en was PR-directeur voor de World Championship of Chinese Cuisine toen deze in 2016 voor het eerst in Europa werd georganiseerd. Voor onder meer chefkok Peter Lute maakte hij kookboeken. Samen met zijn vrouw heeft hij de operaorganisatie “GO! Opera” opgezet die een brug slaat tussen amateurs en professionals.
Bij wijze van grap is Roy Voogd in 2001 begonnen met “Bistro De Vrolijke Voogd”, waarin hij jaarlijks rond Nieuwjaar zelf voor zijn personeel kookte. Bistro De Vrolijke Voogd groeide uit tot zijn persoonlijke proefkeuken waarin hij culinaire experimenten kon doen en voor opdrachtgevers in horeca, fine food en food retail nieuwe producten onderzoekt en test.
Zijn foodblog staat op: https://bbq52.nl/
https://www.facebook.com/bbq52.nl/