Signatuur gerechten van Nobuyuki Matsuhisa – waarvan bekend is dat hij in de wereld gewoon als “Nobu” wordt genoemd en is een zeer invloedrijke chef-kok/eigenaar van Nobu en Matsuhisa restaurants verspreid over vijf continenten.Geboren en getogen in Saitama, Japan, Nobu diende een strenge stage bij een gerespecteerde sushi-bar in Tokio. Het duurde niet lang voordat zijn dromen waarmaakte. Bij het zien van de wereld verhuisde hij naar Peru om een sushi-bar te openen. De klassiek getrainde sushi-chef Nobu werd uitgedaagd door de nieuwe cultuur en regionale ingrediënten, die zijn inventieve stijl, tegenwoordig bekend als Nobu Style ontstoken. Na drie jaar in Peru, Nobu verhuisde naar Argentinië, dan is de thuisbasis van Japan, en vervolgens naar Alaska, voordat ze uiteindelijk vestigen in Los Angeles.
Nobu opende zijn eerste restaurant in de Verenigde Staten, Matsuhisa in Beverly Hills, Californië, in januari 1987. Matsuhisa was meteen een succes en werd een magneet voor zowel liefhebbers van eten en beroemdheden. Het was hier dat zijn oude vriendschap en zakelijke relatie met acteur en regisseur Robert De Niro begon. Het was op aandringen van De Niro’s dat ze samen de allereerste opende Nobu in New York City in 1994 met restaurateur Drew Nieporent. Net als Matsuhisa , Nobu was een grote hit. Met een dergelijke prachtige collectie van restaurants, is het geen wonder dat de restaurants Nobu’s zijn zo algemeen zijn gehonoreerd.
Opmerkelijke citaten geschonken aan restaurants Nobu we beginnen met Matsuhisa gekozen als een van de Top Tien Restaurant bestemmingen in de wereld door de New York Times (1993); Nobu uitgeroepen tot Best New Restaurant door de James Beard Foundation (1995) en Three Stars door Ruth Reichl van de New York Times (1995); Nobu Next Door toegekend Three Stars door Ruth Reichl van de New York Times (1998); Nobu Londen bekroond met een Michelin-ster (1997); Nobu Fifty Seven toegekend Three Stars van Frank Bruni van de New York Times (2005); Nobu Berkeley St. bekroond met een Michelin-ster (2005); Matsuhisa Beverly Hills en Nobu Las Vegas bekroond met een Michelin-Stars (2007); Nobu San Diego bekroond met een Michelin-ster (2008).Sommige van de persoonlijke eer Nobu’s uit de culinaire community onder andere America’s 10 Best New Chefs door Food and Wine Magazine (1989), Zuid-Californië Rising Stars door de Los Angeles Times Magazine (1998), inductie in Who’s Who van de Food and Beverage in Amerika door de James Beard Foundation (2002), genomineerd voor een van de belangrijkste koks van de eeuw.
Nobu heeft momenteel 32 restaurants in 28 verschillende steden over de hele wereld, verspreid over vijf continenten.
Tekst en foto’s: http://www.noburestaurants.com/