menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Artikelen » Signatuur gerechten » SIGNATUURGERECHTEN NOBUYUKI MATSUHISA

SIGNATUURGERECHTEN NOBUYUKI MATSUHISA

Geplaatst op: 22 december 2016

Zalm tataki met truffel ponzu en wasabi salsa. Gastropedia

Zalm tataki met truffel ponzu en wasabi salsa.

Signatuur gerechten van Nobuyuki Matsuhisa – waarvan bekend is dat hij in de wereld gewoon als “Nobu” wordt genoemd en is een zeer invloedrijke chef-kok/eigenaar van Nobu en Matsuhisa restaurants verspreid over vijf continenten.Geboren en getogen in Saitama, Japan, Nobu diende een strenge stage bij een gerespecteerde sushi-bar in Tokio. Het duurde niet lang voordat zijn dromen waarmaakte. Bij het zien van de wereld verhuisde hij naar  Peru om een sushi-bar te openen. De klassiek getrainde sushi-chef Nobu werd uitgedaagd door de nieuwe cultuur en regionale ingrediënten, die zijn inventieve stijl, tegenwoordig bekend als Nobu Style ontstoken. Na drie jaar in Peru, Nobu verhuisde naar Argentinië, dan is de thuisbasis van Japan, en vervolgens naar Alaska, voordat ze uiteindelijk vestigen in Los Angeles.

Nobu opende zijn eerste restaurant in de Verenigde Staten, Matsuhisa in Beverly Hills, Californië, in januari 1987. Matsuhisa was meteen een succes en werd een magneet voor zowel liefhebbers van eten en beroemdheden. Het was hier dat zijn oude vriendschap en zakelijke relatie met acteur en regisseur Robert De Niro begon. Het was op aandringen van De Niro’s dat ze samen de allereerste opende Nobu in New York City in 1994 met restaurateur Drew Nieporent. Net als Matsuhisa , Nobu was een grote hit. Met een dergelijke prachtige collectie van restaurants, is het geen wonder dat de restaurants Nobu’s zijn zo algemeen zijn gehonoreerd.

Opmerkelijke citaten geschonken aan restaurants Nobu we beginnen met Matsuhisa gekozen als een van de Top Tien Restaurant bestemmingen in de wereld door de New York Times (1993); Nobu uitgeroepen tot Best New Restaurant door de James Beard Foundation (1995) en Three Stars door Ruth Reichl van de New York Times (1995); Nobu Next Door toegekend Three Stars door Ruth Reichl van de New York Times (1998); Nobu Londen bekroond met een Michelin-ster (1997); Nobu Fifty Seven toegekend Three Stars van Frank Bruni van de New York Times (2005); Nobu Berkeley St. bekroond met een Michelin-ster (2005); Matsuhisa Beverly Hills en Nobu Las Vegas bekroond met een Michelin-Stars (2007); Nobu San Diego bekroond met een Michelin-ster (2008).Sommige van de persoonlijke eer Nobu’s uit de culinaire community onder andere America’s 10 Best New Chefs door Food and Wine Magazine (1989), Zuid-Californië Rising Stars door de Los Angeles Times Magazine (1998), inductie in Who’s Who van de Food and Beverage in Amerika door de James Beard Foundation (2002), genomineerd voor een van de belangrijkste koks van de eeuw. 

  Nobu heeft momenteel 32 restaurants in 28 verschillende steden over de hele wereld, verspreid over vijf continenten.

Zwarte Kabeljauw met Miso, Gastropedia
Zwarte Kabeljauw met Miso
De Japans sushi meester Nobuyuki Matsuhisa
De Japans sushi meester Nobuyuki Matsuhisa
Chefs box, Gastropedia
Chefs Box

Gebakken Zalm Met Genmai Salsa, Gastropedia
Gebakken Zalm Met Genmai Salsa
Pittige garnalen in tempura beslag, Gastropedia
Pittige garnalen in tempura beslag
Alaska zwarte kabeljauw met Miso
Alaska zwarte kabeljauw met Miso

 

Tekst en foto’s: http://www.noburestaurants.com/

Heeft u opmerkingen, aanvullingen of verbeteringen? Klik hier!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact