In de keuken van Erik van Loo draait het om kwaliteit. Echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering. Smaak is een zoektocht. Als kok moet je in een gerecht duiken. Iedere smaak die je proeft, verwerk je zo dat die in het gerecht er maximaal uitkomt. Met als inzet dat je niet meer in je mars hebt om het lekkerder te maken dan dit. Dat is tot waar je kennis en creativiteit ophouden.
Koken is smaak neerzetten. Daarmee geef je iets van jezelf weg.Gelukkig willen we weer eten volgens de seizoenen. Erik ontmoet heel veel gasten die graag willen weten wat het verhaal is achter de ingrediënten die hij gebruik.
In de keuken van Parkheuvel is alleen het beste goed genoeg. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen heeft hij inmiddels jarenlange relaties met zijn leveranciers opgebouwd. Zij weten precies wat hij wil en wat zijn eisen zijn, ze weten ook wat ze niet moeten brengen. Ze staan op dezelfde manier in het leven, ze delen dezelfde ideeën over smaak en kwaliteit. Zoiets groeit, tijd geeft smaak, de kwaliteit intensiveert.
Erik is ook lid van de IRISH BEEF CLUB
Restaurant Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam
010-43 60 530
info@parkheuvel.nl