
Frans Bon – cuisinier – geboren 1958 Bij Frans is het culinaire leven met de paplepel ingegoten in het restaurant van zijn ouders aan de Vinkeveense plassen. Tijdens zijn opleiding werkte Frans o.a. bij gerenommeerde bedrijven als Paardenburg in Ouderkerk en De Nederlanden in Vreeland. Eind jaren 80 begon Frans met zijn vrouw Nelleke een gerenommeerd top 100 restaurant Chablis in Hilversum. In die tijd was hij medeoprichter van de Jeunes Restaurateurs d´Europe afd. Nederland waar hij thans erelid van is.
In 1996 kwam Frans te werken als culinair adviseur bij VEN Internationale Versmarkt. Sinds 2004 is hij werkzaam bij Solina Netherlands, het voormalige Jadico met het horecamerk Apollo en is daar werkzaam als productontwikkelaar/culinair adviseur.
Frans won in het verleden tal van culinaire prijzen op kookwedstrijden o.a de beker voor de origineelste inzending op de Zilveren Koksmuts, de Zilveren Spies en de Zilveren Molen.

Als lid van het Dutch BBQ team doet Frans thans mee aan BBQ wedstrijden wat in 2012 resulteerde in de Europese titel en in 2016 en in 2019 werd hij Nederlands kampioen BBQ culinair .In 2017 won Frans op de Nederlandse kampioenschappen de categorie vis.
Met zijn frisse en realistische kijk op eten is Frans een welkome sparringpartner voor veel koks, in kopers en ontwikkelaars. Hij laat de culinaire wereld zien hoe je convenience producten/grondstoffen moet combineren met verse produkten op een unieke , smaakvolle wijze.
De volgende gerechten zijn gemaakt door Frans
Gastropedia_Paling_Tartaar rode biet
Gastropedia_Paling_Gevulde avocado
Gastropedia_Paling_Paling Kroket
U kunt Frans Bon vinden op de onderstaan de link.


Mob: +31 610897366