
Ravioli, bezaait met erwten, gehakte mousserons, een velouté onctueux, parmesaanse kaas en truffel
Troisgros is een van de beste restaurants van Frankrijk. Het hotel ligt in de buurt van het station van Roanne, een slaperig stadje 90 kilometer ten westen van Lyon. Het restaurant opende zijn deuren in 1930, maar kwam echt aan bekendheid in de late jaren 1950 en 1960 toen broers Pierre en Jean Troisgros over de keuken van hun ouders namen. Beide opgeleid in Lucas Carton in Parijs, Pyramide in Vienne en Crillon in Parijs alvorens het richting het in het familierestaurant ging. De eerste Michelin-ster werd toegekend aan Troisgros in 1955, de tweede in 1965 en de uiteindelijke derde ster in 1968, een niveau dat sindsdien heeft gehandhaafd. Pierre’s zoon Michel volgde in de traditie, de opleiding van het Hotel de Ville onder Fredy Girardet en bij Taillevent in Parijs, en nog vele meer. Het restaurant heeft een aantal zeer getalenteerde chef-koks opgeleid door de jaren heen, met inbegrip van Bernard Loiseau, Marc Haeberlin, Guy Savoy, Elena Arzak, Pascal Barbot en Gualtiero Marchesi, die allen drie Michelin-sterren verdiende in hun eigen restaurant.
- Kabeljauw met tomaat
- Blauwe kreeft met diverse kruiden
- Hazelnoot souffle
- Makreel met cassisgelei
- Zalm met sorrelsaus
- Lamsvlees
- Kaviaar met champignonsaus
- Artisjok en sardines
- Schuimgebak
Maison Troisgros Hôtel 5 étoiles – Restaurant ***Michelin
Place Jean Troisgros
42 300 Roanne
Tél. +(33) 04 77 71 66 97
fax. 04 77 70 39 77
info@troisgros.com
Tekst en foto’s : http://www.andyhayler.com/ & http://www.troisgros.fr/