
Sneeuwballen
Beroemd zijn de sneeuwballen van patisserie Holtkamp uit Amsterdam. Een sneeuwbal is een lekkernij die met Oud en Nieuw wordt gegeten. Zodra de sneeuwbal is afgekoeld wordt hij door een klein gaatje gevuld met slagroom of gele room en bestrooid met poedersuiker. Een sneeuwbal wordt ongeveer twee keer zo groot als een oliebol.
Met het soezendeeg maakt Cees Holtkamp niet alleen zoete en zoute soezen, maar ook sneeuwballen ter grootte van een oliebol. Heerlijk om te vullen met slagroom of banketbakkersroom.
RECEPT:
100 gram boter
100 gram water
100 gram melk
100 gram bloem
4 eieren
een bakje ongewelde gele rozijnen.
Werkwijze:
-Verhit al roerend het boter/melk/water mengsel tot het kookt
-Neem de pan van het vuur en klop er de bloem door.
-Zet de pan daarna weer terug op laag vuur en blijf roeren, na ongeveer twee minuten is de het deeg gaar.
-Haal de pan weer van het vuur en klop een voor een de eieren door het deeg, klop tot er een gladde massa ontstaan is.
Cees maakt soezen