Naast een goed mes is een goede snijplank (van eikenhout) zeer belangrijk. Deze zorgt namelijk voor het langer scherp blijven van het mes. Bij een snijplank is het belangrijk dat deze zachter is dan het materiaal waarvan het mes gemaakt is. Zo zal het mes in de snijplank snijden en beschadigd het mes niet. De afgelopen tijd zie je op de markt allerlei soorten snijplanken. Veelal van het bekende steigerhout gemaakt, wat vurenhout is. Vurenhout heeft als nadeel dat dit houtsoort erg zacht is. Deze planken zijn van eikenhout gemaakt.
Het voordeel van eikenhout is dat dit een harder hout is, daardoor veel sterker is en ook veel beter tegen vocht kan. Iedere plank wordt met de hand gevormd en is uniek. De planken zijn geolied met druivenpitolie. Om de plank mooi te houden is het goed om hem na gebruik af te nemen met een vochtige doek met alleen water of wat zachte zeep. Handig om te weten, dompel de plank niet helemaal onder en droog hem goed af na het schoonmaken. Hang de plank op aan het stevige leren handvat of zet ‘m rechtop om goed te laten drogen. Voor het onderhoud en het behoud van de mooie warme kleur kunt u de plank regelmatig oliën met druivenpitolie.
Deze planken hebben het keurmerk ‘Food Safe’ Ideale planken om mooie hapjes, brood en lekkere tapas te serveren.
Hierbij een aantal voorbeelden.