Sopressa is een salami, typerend voor de Venetiaanse culinaire traditie. Er verschillende soorten (zoals sopressa Treviso), Sopressa Vicentina, geproduceerd in de provincie Vicenza, en is door de Europese Unie bekroond met de beschermde geografische status .
Om de Soprèssa Vicentina te beschermen tegen valsemunterij en voor een betere bescherming van de consument, is het “Consorzio di Tutela della Soprèssa Vicentina DOP” ontstaan,. Deze brengt de 4 plaatselijke producenten verspreid over Vicenza bij elkaar.
Herkomst: Italië.
Hoofdbestanddelen: mager rund- en varkensvlees, buikspek.
Toevoegingen: witte peper, pekelzout, knoflook, rode wijn, koriander.
Natuurdarm: kalfszakeind.
Bereiding: verkleinen – mengen – afvullen – rijpen – drogen.
Structuur: grof (5 mm.
Bijzonderheden: zeer luxe en qua smaak milde salamisoort
Sopressa is een salami, typerend voor de Venetiaanse culinaire traditie. Er verschillende soorten (zoals sopressa Treviso), Sopressa Vicentina, geproduceerd in de provincie Vicenza, en is door de Europese Unie bekroond met de beschermde geografische status .
Om de Soprèssa Vicentina te beschermen tegen valsemunterij en voor een betere bescherming van de consument, is het “Consorzio di Tutela della Soprèssa Vicentina DOP” ontstaan,. Deze brengt de 4 plaatselijke producenten verspreid over Vicenza bij elkaar.