Met de Spherificator kaviaarmaker maakt u snel en eenvoudig grotere hoeveelheden aan ‘kaviaar’ of parels van uiteenlopende producten en bereidingen. De werking van het apparaat berust op de Spherificacion methode. De pareltjes zijn nagenoeg smakeloos tot ze stuk worden gebeten. Hierdoor zijn tal van verrassende smaakexplosies mogelijk. Pureer de bereiding die u tot parels wilt verwerken in de blender of met een staafmixer. Het is van belang dat er geen stukjes achterblijven, aangezien die de spuitmond kunnen verstoppen. Vermeng uw bereiding met 0,5-1% alginaat en giet het in de Spherificator.
Los vervolgens de juiste hoeveelheid calcium chloride in water op en stel de snelheid van de Spherificator in. Houd het apparaat boven de kom met calciumoplossing en druk de startknop in. In enkele seconden deponeert het apparaat druppels met bereiding in het water die tot parels zullen vormen. Spoel de kaviaar met schoon water af en serveer het. De variëteit aan bereidingen die u kunt maken met de Spherificator wordt enkel beperkt door uw eigen fantasie. Serveer salsaparels bij tortillachips, tomaten kaviaar bij een salade caprese of doe eens schepje muntparels in de mohito.