Het Veau sous la Mère kalfsvlees is uitsluitend afkomstig van kalveren uit Zuid-West Frankrijk. Er wordt al decennia lang een stamboek bijgehouden, zodat de afkomst van de dieren gegarandeerd kan worden. Iedereen, die het Zuid-Westen van Frankrijk bezocht, zal de eindeloze ruimte en rust ervaren hebben. Stress lijkt hier zeldzaam. Deze rust beleven ook de dieren. Ze groeien op in alle kalmte, grazend in de prachtige landschappen van deze streek.
De kalveren komen voor meer dan 98% op de wereld door natuurlijke geboorte. Dit is uitzonderlijk hoog. De kalfjes groeien op bij hun moeder in de vrije natuur en drinken uitsluitend moedermelk bij hun eigen moeder. De houders van de kalfjes dienen zich te houden aan het strenge Cahier des Charges. Tevens heeft het kalfsvlees het Label Rouge keurmerk; de garantie voor een dier-, milieu- en natuurvriendelijke product. De serene manier van opgroeien zorgt naast een streling voor het oog ook voor een uitmuntende smaak. Dit vlees is verkrijgbaar bij de betere slager.
MELKVOEDING: Hij zuigt twee keer per dag rechtstreeks uit de uier van zijn moeder en “tantes”
SLACHTIJD: Tussen 3 en 5,5 maanden oud. Levend gewicht: 150 tot 240 kg. Karkasgewicht: 85 tot 170 kg
VEE RASSEN: traditionele zoogdieren uit het zuidwesten van Frankrijk (Limousine, Blonde d’Aquitaine, Bazadaise, Charolaise, enz.) of van gekruiste koeien vlees x melk.
Het Label Rouge, officieel teken van superieure productkwaliteit, werd in 1971 geïntroduceerd in Veau Sous la Mère. Het is de eerste Label Rouge die in de vleessector werdt gecreëerd. Het is een hulpmiddel:
- productverbetering,
- veiligheid en traceerbaarheid,
- erkenning voor consumenten.