menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Artikelen » Productinformatie » Delicatessen algemeen » WALNOTEN

WALNOTEN

Geplaatst op: 2 februari 2016

Walnoten, gastropedia
Walnoten

Walnoten zijn gezond! Ze zitten boordevol vitamines en onverzadigde vetten en leveren ijzer. Walnoten zijn volwaardige vleesvervanger, mede daarom worden steeds vaker walnoten in (vegetarische) gerechten gebruikt, zowel voor de smaak als voor de gezondheid. Walnoten zijn de koningen onder de noten. Niet alleen vanwege hun mooie uiterlijk maar ook omdat ze waarschijnlijk het meest gezond zijn. Walnoten behoren tot de notenboom familie, samen met paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia noten, pecannoten, pijnboompitten en pistachenoten. Elk heeft zijn eigen unieke voedingsprofiel. Walnoten bevatten onder andere plantaardige omega–3 vetten, samen met grote hoeveelheden koper, mangaan, molybdeen, en biotine. Walnoten blijken uit diverse onderzoeken uw gezondheid te stimuleren.

Slechts een handje walnoten per dag (dat is ongeveer zeven gepelde walnoten) is alles wat nodig is om te profiteren van hun gunstige eigenschappen.

De gezondheidsvoordelen van walnoten.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, word je van het eten van walnoten niet dik. Ja, er zitten vetten in, maar dit zijn voornamelijk de gezonde, onverzadigde vetten. Je kunt lekker van deze noten eten, uiteraard wel met mate, zonder dat dat gevolgen heeft voor je gewicht. Probeer eens wat vaker walnoten in je maaltijden te verwerken. Naast hun karakteristieke smaak en veelzijdigheid dragen walnoten bij aan:

  • De verlaging van je cholesterolgehalte
  • Een gezond hart en gezonde bloedvaten
  • Een goede nachtrust
  • Het verminderen van ontstekingen in je lichaam
  • Een verbeterde stofwisseling
  • Het remmen van de groei van kankercellen
  • Het verlagen van het risico op diabetes

Walnoten worden niet voor niets als ‘superfood’ gezien.

Op deze LINK vindt u een aan klassieke gerechten met walnoten. 
Groene Walnoten zijn uitstekend geschikt om likeur te maken Foto: Sándor Schiferli

Ronald Kunis, eigenaar van Restaurant bij Qunis in Lijnden, maakt in een handomdraai walnotenbrandewijn bij Restaurant en Kwekerij de Kas, waar hij voorheen executive chef was. Nu maken, over zes weken genieten.

Voedingswaarden: Walnoten 

 
Gegevens per 100 g / ml (bron: NEVO)
Energie
Energiewaarde in kJ 2920 kJ
Energiewaarde in kcal 708 kcal
Vet
Vet totaal 68,1 g
Vetzuur
Vetzuren verzadigd 6,1 g
Vetzuren trans 0,0 g
Vetzuren enkelvoudig onverzadigd cis 13,0 g
Vetzuren meervoudig onverzadigd 45,2 g
Vetzuren n-3 meervoudig onverzadigd cis 8,0 g
Vetzuren n-6 meervoudig onverzadigd cis 37,1 g
Linolzuur 37,1 g
ALA 7,48 g
EPA 0,19 g
DHA 0,00 g
Vezel
Voedingsvezel 4,6 g
Eiwit
Eiwit plantaardig 16 g
Eiwit totaal 16 g
Vitamines
Alfa-caroteen 0 µg
Beta-caroteen 16 µg
Beta-cryptoxanthine 21 µg
Folaat equivalenten 62,1 µg
Foliumzuur toegevoegd 0,0 µg
Luteïne 15 µg
Lycopeen 0 µg
Nicotinezuur 1,4 mg
Retinol act equivalent 2 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B12 0,00 µg
Vitamine B2 0,11 mg
Vitamine B6 0,417 mg
Vitamine C 0 mg
Vitamine D 0,0 µg
Vitamine E 3,1 mg
Zeaxanthine 13 µg
Overigen
Alcohol 0 g
As 2 g
Cholesterol 0,0 mg
Water 4 g
Koolhydraten
Koolhydraten 5,4 g
Polyolen 0,00 g
Mono- en disacchariden 2,9 g
Polysacchariden 2,5 g
Natrium/zout
Natrium 0,000 g
Zout 0,000 g
Mineralen
Calcium 117 mg
Fosfor 521 mg
IJzer 3,4 mg
Jodium 2 µg
Kalium 532 mg
Koper 1,10 mg
Magnesium 196 mg
Selenium 12 µg
Zink 3,40 mg

Heeft u opmerkingen, aanvullingen of verbeteringen? Klik hier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact