
Hierbij ons wedstrijdprogramma 2025
Op zondag 9 maart is bij Buitenplaats Het Loo onze eerste One Fire BBQ wedstrijd namelijk de The One Fire BBQ Skottsberg Season Opening. Een wedstrijd waarbij slechts één BBQ gebruikt mag worden. De opdracht is een stoofpotje en drie verschillende smaken poffertjes te bereiden op de BBQ. Het is een echte uitdaging! De organisatie ligt in handen van www.gastropedia.nl
Op zaterdag 24 mei, zijn we te vinden te midden van een bruisende voorjaarsmarkt bij Park en Bistro de Stadshoeve, de eerste WBQA Bistro-style op de BBQ plaats . Georganiseerd door het wedstrijdteam/cateringbedrijf Serious Hot Fools, belooft deze dag een ware viering van culinair vakmanschap te worden. Hier moeten hier een amuse en een klassiek drie gangen Bistro menu bereiden op de BBQ voor de juryleden.
Zondag 15 juni zijn we te vinden op het Open WBQA Nederlands Culinair BBQ kampioenschap plaats op Landgoed De Salentein te Nijkerk. Daar gaan we onze titel verdedigen.
Dutch Cuisine staat centraal op zaterdag 13 september tijdens het eerste Noord Nederlands Culinair BBQ Kampioenschap. Een nieuwe wedstrijd waar seizoensgebonden Hollandse producten centraal staan. De organisatie van deze nieuwe en waar we naar uitkijken wedstrijd is in handen van Jan Berends van Bûtenshûs Kokkerelle en SVH Meesterkok en grondlegger van de nieuwe Nederlandse keuken, tevens voorzitter van Dutch Cuisine, Albert Kooij.
De laatste van de Nederlandse BBQ wedstrijden is op zaterdag 18 oktober 2025. Dan zal voor de eerste maal de Europese en voor de vierde maal Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaatsvinden. Teams uit heel Europa zullen hier strijden op het hoogste culinaire BBQ niveau. Dit evenement zal plaatsvinden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en wordt georganiseerd door www.gastropedia.nl.









